QuickScan van je vereniging

Met de OnCourse QuickScan helpen wij jullie aan onafhankelijke inzichten in jullie organisatie, zodat jullie je organisatie op de goede koers kunnen zetten! Tijdens de QuickScan hebben we een verkennend intakegesprek, komen we bij jullie langs en hebben we vervolgens een afrondend exit gesprek. 

Het doel van de QuickScan is om jullie snel een idee te geven van waar jouw organisatie goed op weg is en waar jullie nog meer op kunnen focussen om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Dit doen we aan de hand van vijf pijlers.

Een organisatie bestaat natuurlijk ook uit mensen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het aantal actieve leden en commissies.

Gedurende het bestaan van een organisatie, wordt er veel ervaring en kennis opgedaan. We kijken naar hoe die ervaring vastgelegd en doorgegeven wordt.

Als mensen eenmaal betrokken zijn, wil je dat natuurlijk ook zo houden. We onderzoeken hoe lang mensen lid blijven bij jullie organisatie en hoe jullie hiervoor zorgen.

Een organisatie heeft niet enkel te maken met haar leden, maar ook met externe partners zoals bijvoorbeeld een onderwijsinstelling en alumni.

Het financieel beleid van jullie organisatie wordt doorgelicht en we geven advies voor verbeteringen.

Mogelijkheden voor de QuickScan

Voor de QuickScan is er geen one size fits all. We hebben meerdere mogelijkheden die aansluiten bij het budget en de koers van jouw organisatie. Om dit overzichtelijk te maken, zijn er vier verschillende opties.

Lite

Lite is ons budget aanbod voor de QuickScan. Jullie voeren met Chiel, Lars of Joram een aantal gesprekken over jullie organisatie en ontvangen daarvoor een bondig verslag met verbetermogelijkheden om jullie organisatie verder op koers te brengen.

Meest gekozen!

Standard

De naam zegt het al: dit is het meest gebruikelijke aanbod voor de QuickScan. De gesprekken met Chiel, Lars of Joram zijn uitgebreider en zij gaan zelf ook onderzoek doen en bijvoorbeeld interne documenten doornemen. Ook het verslag is uitgebreider en de aanbevelingen zijn nog meer toegespitst op jullie organisatie.

Plus

Deze optie is voor de organisaties die nét dat beetje extra willen. Er worden meerdere dagdelen gestoken in het voeren van gesprekken met jullie als bestuur en er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar jullie interne documenten. Ook gaan Chiel, Lars en Joram in gesprek met andere betrokkenen bij jullie organisatie om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Het verslag en de aanbevelingen worden in groot detail uitgewerkt.

Focus

Bij focus zoomen we in op één specifiek onderwerp binnen jullie organisatie. Jullie voeren met Chiel, Lars of Joram een aantal gesprekken, maar anders dan de andere opties gaan deze gesprekken niet over jullie organisatie in het algemeen, maar eerder jullie specifiek vraagstuk. Hier komt ook een verslag met aanbevelingen uit voort.

Zijn jullie enthousiast?

De context van jullie organisatie vraagt ongetwijfeld om maatwerk. We komen graag met jullie in contact om met jullie mee te kijken!

  Naam studentenorganisatie*

  Voor welke organisatie wordt de training aangevraagd?

  Contactpersoon

  Vul hieronder jouw gegevens in.

  Gegevens aanvragende organisatie

  Wat zijn de gegevens van de aanvragende organisatie?

  Opmerkingen

  Waar ligt jullie behoefte? Wat voor training zijn jullie naar op zoek?