Ons aanbod

Wij van OnCourse Trainingen vinden het belangrijk dat jullie in staat zijn om zo goed mogelijk jullie organisatie op koers te houden. Dat doe je met bestuursgenoten, adviesgevende organen, leden en anderen, maar af en toe kan het fijn zijn om eens goed de peilstok ergens in te steken om te kijken hoe de zaken ervoor staan. Zo krijgen jullie een beeld waar je als goed op koers ligt en welke onderdelen misschien nog wat richting kunnen gebruiken.

Om hierin goed te kunnen ondersteunen, bieden we verschillende diensten aan.

Training: Het Fundament

Met onze training ‘Het Fundament’ lopen we aan de hand van het door onszelf ontwikkelde Model StudentenOrganisaties (MSO) door verschillende professionaliseringsfases van jullie organisatie. Waar staan jullie nu en waar kan de komende maanden naartoe gewerkt worden?

Tijdens de training bieden we jullie de tools om gezamenlijk meerjarige doelen te stellen om jullie organisatie naar een volgend niveau te tillen.

Wil je meer weten over onze training? Hier vertellen we meer over hoe de training werkt!

Traject: Cultuurverandering

Een cultuurverandering is niet niets: dit is iets wat jaren kan duren. Dit kan gaan om het tegengaan van grensoverschrijdend gedrag of alcohol-/drugsmisbruik, maar ook vertrouwen bij een onderwijsinstelling terugwinnen en professionaliseren.

Met dit traject begeleiden we jullie als bestuur gedurende dit jaar om stappen te zetten in deze cultuurverandering. Het traject bestaat uit vier verschillende trainingen, meerdere contactmomenten tussendoor en verschillende informatieve rapporten en documenten, zodat jullie volledig gesteund worden gedurende dit traject.

Lees hier meer over het Traject Cultuurverandering

Losse trainingen

Naast het Fundament en het Traject Cultuurverandering bieden we ook trainingen over andere onderwerpen aan. Van teambuilding tot conflicthantering, en van digitalisering tot functiespecifieke trainingen.

We combineren onze kennis en ervaring tot een breed trainingsaanbod. Je kunt op deze pagina zien wat we aanbieden en inspiratie opdoen. Ben je op zoek naar iets wat er niet tussen staat? Neem contact op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

QuickScan van je vereniging

Soms ben je enkel op zoek naar een extra paar ogen. Met onze QuickScan verdiepen we ons kort in jullie organisatie en stellen we enkele adviezen op waarmee jullie verder kunnen. Er zijn verschillende opties waarvoor je kunt kiezen, om te zorgen dat jullie een QuickScan kiezen die bij jullie past.

Meer interesse in onze QuickScan? Neem een kijkje op deze pagina!

OnCourse Besturendag

Een besturendag is een dag vol trainingen en workshops, speciaal voor bestuurders, actieve leden of medezeggenschappers. Dit is een verzameling van trainingen die relevant zijn voor meerdere mensen.

Indien er genoeg aanmeldingen zijn, kunnen er meerdere trainingen tegelijk gegeven worden. Zo kan elke deelnemer trainingen volgen die ze het interessantst vinden.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van een besturendag

Wanneer kies je waarvoor?

Elke vereniging is anders, net als elke student anders is. Dit betekent ook dat er niet één oplossing is voor iedereen werkt. We bieden de mogelijkheid om ons aanbod passend te maken voor jullie organisatie.

Mocht je twijfelen of het beter is om te kiezen voor de training of de QuickScan, dan is dit een handige leidraad. De QuickScan vertelt je dat je fietsband lek is en waar het lek zit, de training geeft je al het gereedschap om je band te plakken.

We denken graag met je mee!

Mochten jullie vragen, twijfels of andere dingen hebben die jullie met ons willen delen, neem dan vooral contact met ons op. We helpen graag!