Introkampen teveel moeite? Zeker niet!

Lars van Scheijndel avatar

Geschreven door 

Laatst gewijzigd op 

Een introkamp.

Een paar dagen de hort op met de nieuwe eerstejaars. Komende paar dagen ga je leuke, gekke en gezellige dingen doen.

Tof, toch? Natuurlijk! 

Maar het is zo’n gedoe om te organiseren.

Je bent bijna een jaar bezig om het te organiseren, elk jaar heb je het idee dat je het wiel opnieuw aan het uitvinden bent, en je moet de moeilijkste doelgroep bereiken: mensen die nog niet eens lid zijn van je vereniging.

Ga je dat echt allemaal doen voor die paar dagen gezelligheid?

Een introkamp organiseren is niet niets.

Het is een enorme taak die het grootste deel van het verenigingsjaar duurt, al dan niet meer. Meestal wordt hier een commissie voor opgericht, maar dat betekent dat die commissieleden hun tijd niet meer ergens anders in kunnen stoppen.

Maar je krijgt er ook heel veel voor terug als vereniging.

En nee, ik heb het niet alleen over de gezelligheid (ja, die ook 😉). Ik heb het over het binden van eerstejaars aan je vereniging. 

Introkampen vinden altijd aan het begin van een collegejaar plaats, vaak zelfs vlak daarvoor. Op dat moment kennen de eerstejaars nog niemand. Dan is het ontzettend makkelijk om ze aan je vereniging te binden!

Dit is het moment dat ze het makkelijkst zijn om lid te laten worden, maak daar ook gebruik van! 

Een introkamp kan je vereniging en verenigingsjaar maken, maar ook kraken. Bovenstaande aanpak werkt natuurlijk alleen als je een goed introkamp organiseert. Als die eerste ontmoeting met je vereniging één grote flop is, denken die eerstejaars wel twee keer na voordat ze zich inschrijven. 

Dus, een goed introkamp is de manier om nieuwe leden te werven. Ze kennen nog niemand, horen nog nergens bij, maar gaan daar wel automatisch naar op zoek.

Door dit elk jaar te organiseren, kan je vereniging maximaal groeien! 

Als laatste: introkampen zijn ook een goede manier van bestaande leden laten binden met nieuwe leden.

Zonder introkamp kan de vereniging best gesloten lijken voor nieuwe mensen, omdat iedereen elkaar al kent. Op zo’n introkamp draait het om eerstejaars. Iedereen doet zijn best om het kamp voor hun zo leuk mogelijk te maken!

Op de hoogte blijven van hoe je zo’n introkamp organiseert? Laat je mailadres hieronder achter!

+ berichten

Lars heeft bestuursjaren gedaan bij Studievereniging Indicium, Café HideOut en gemeenteraadspartij Student & Starter. Ook heeft hij er drie jaren in de instituutsraad en opleidingscommissie op zitten.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je weet het dan als eerste als we een nieuw blogartikel plaatsen!


Geplaatst op

in

door